SUKIJAKI
EN FONDUE MED MÅNGA VARIATIONSMÖJLIGHETER

 


Arrangera råvarorna vackert, sitt ner och laga mat tillsammans och njut.

Ying Sukijaki är en kryddigare variant av den Japanska Sukijakin.

Sukijaki tillagas på bordet. Man använder en fonduepanna eller en vanlig traktörpanna. Som värmekälla användes el eller gasol.

TILLAGNING
Kött
Beräkna ca.150 g entrecote per person. Fryst entrecote tinas till den är lämplig att skiva i tunna skivor. Lägg de tunna skivorna omlott på ett uppläggningsfat.

Grönsaker
Dela grönsaker i lämpliga portionsbitar och dekorera på ett uppläggningsfat.
Lämpliga grönsaker är t.ex. salladskål (förvälld), morötter (slantade), broccoli, purjolök, gul lök.

Glasnudlar
YING Glasnudlar prepareras enligt anvisning på nudelförpackningen.

Skaldjur
Räkor, scampi, musslor, crabsticks

Fisk och köttbullar
Asiatiska fisk och köttbullar. Kan ersättas med svenska.

Tofu
Asiatisk bönpasta passar utmärkt till sukijaki.

Fonduesås
2 liter vatten
0,5-1,0 dl Ying Sukijaki
1 st buljongtärning - kött
1 tsk salt
2 msk Ying ljus soja
1 msk matolja
Koka samman alla ingredienserna.


Portionera Ying Sukijakisås i portions- dipskålar till var och en.
Buljongen får sakta koka på matbordet och råvarorna läggs i - inte för mycket per gång så att buljongen håller temperaturen

Servera med Jasminris.


Tillbaka till Receptsamling