KOKOSMJÖLK BÖR INTE INNEHÅLLA KOKOSKÖTT !
Fetthalten är viktig för kvalitén !


Vegetarisk, laktosfri, grädde i matlagningen och i drinken
 

Om kokosmjölk får stå en tid separerar fettet, vätskan och ev. annnat innehåll som dessa bilder visar.
Bilderna 2,3 och 4 visar andra, på svenska marknaden, förekommande fabrikat.
Bild 1. Bild 2. Bild 3. Bild 4.

Se förstoring -peka på bild

Se förstoring -peka på bild
Denna bild visar YING Kokosmjölk. Man kan se en homogen samling och en klar vätska.

:: 20% homogent kokosfett
:: Ren och klar vätska

:: C:a 10% kokosfett
:: Spår av kokoskött
:: Hög mängd emulgeringsmedel vilket syns på den grumliga vätskan.
:: Tillsats av förtjockningsmedel - syns på den stora mängd av bottensats.

:: Mycket låg fetthalt - mindre än 10% kokosfett.
:: Mycket hög halt av kokoskött.

:: Hög mängd emulgeringsmedel vilket syns på den grumliga vätskan.
:: Tillsats av förtjockningsmedel - syns på den stora mängd av bottensats.

:: C:a 12% koksfett.
:: Mycket hög halt av kokoskött.

 

Sammanfattning:
YING Kokosmjölk kommer ur första pressningen som sedan filtreras i tre omgångar för att effektivt avlägsna köttfibrerna.
Ying Kokosmjölk är en äkta kokosmjölk och med en fetthalt på 20% för att få den riktiga krämiga smaken som är så karaktäristisk i asiatisk mat.