YING Thai Satay - marinad och sås i ett
YING Sataysås - sås i ett
YING Thai Kyckling - grillmix
YING Frityrsmet - fritera med professionellt resultat

YING Thai Satay

Det närmaste Du kan komma en professionell thaikock.

Satayköket har utvecklats i länderna runt Sydkinesiska sjön. Det består i huvudsak av Thai men har även influenser från Indonesiska och det Malaysiska köket. I länderna runt Sydkinesiska sjön - Thailand, Indonesien, Malaysia, Filipinerna och Vietnam är mat och matlagning en konstart. Satay består av jordnötter och av många olika kryddor.

YING Thai Satay är en samling av samtliga ingående komponenter i en Satay - i en förpackning - för att gör det enkelt för Dig.
YING Thai Satay består av två delar. Dels en marinad och dels en mix för att göra sataysåsen.
Marinaden användes till
- Kyckling, Nötkött, Fläskkött, Scampi, Räkor...
Mixen iordningställer Du enligt bruksanvisningen och Du får en härlig sataysås till Din maträtt.

Sataysåsen innehåller jordnötter men marinaden är fri från jordnötter.

För produktfakta, Läs mer...

YING Sataysås

YING Sataysås är en äkta thailändsk satay. YING Sataysås är en såsbas som tillsammans med YING Kokosmjölk ger en sås i klass med den kvalitet de bästa Thai-restaurangerna kan åstadkomma.

Den är ypperlig som dipsås och som sås till kycklingrätter, kött, skaldjur, vegetariska rätter och tofu. YING Sataysås är också utmärkt till pastarätter och som krydda vid ungsstekning av kött.

YING sataysås används som dipsås till satayspett (sate’) i länderna runt Sydkinesiska sjön. För att göra ett riktigt satayspett behövs en marinad för kött/skaldjur.
För en komplett sataymåltid rekommenderas YING Thai Satay som innehåller både marinad och såsbas.(Se ovan)

YING Thai Kyckling

En kycklingkrydda med mycket smak - Kyckling på Thaivis.

YING Thai Kyckling använder Du som marinad och krydda på kyckling vid grillning, stekning i ugn eller på spis.
Väljer Du att steka i ugn, kan du med fördel använda stekpåse, då får Du en välsmakande sky som vid avredning ger en fantastisk fin sås. Prova gärna att mixa såsen med YING Kokosmjölk.

Topp

För produktfakta, Läs mer...

YING Frityrsmet

Plötsligt är det lätt att fritera

Fritering är en fin matlagningsmetod som framhäver råvarornas egna smaker. Fritering kräver oftast att man använder en frityrsmet att täcka råvarorna med. Det är inte helt lätt att göra en bra frityrsmet.
YING Frityrsmet löser enkelt problemet och det är nära nog omöjligt att misslyckas.

YING Frityrsmet kan användas i en fritös, men saknar Du en sådan, så kan Du
även använda en vanlig kastrull eller wokpanna.

Den olja du använder när Du friterar med YING Frityrsmet kan återvinnas.
- Låt den svalna, sila och förvara den i en glasburk i kylen.
- Tidigare använd olja kan användas både till fritering och stekning.

Fritera kan Du också göra i förväg före serveringen genom att snabbt doppa ned det friterade i varm matolja.

Exempel på lämpliga råvaror där Du använder YING Frityrsmet
- Räkor, Scampi, Fisk, Bläckfisk, Fläskfilé, Oxfilé, Kyckling, Lökringar, Grönsaker, Frukter såsom Bananer, Ananas och Camembert.

Lämpliga oljor när Du använder YING Frityrsmet
- Matolja, Rapsolja, Solrosolja, Majsolja

Att fritera med YING Frityrsmet är lätt, se nedan

Gör i ordning frityrsmeten enligt anvisningen på paketet.
Preparera råvarorna som ska friteras.
Fuktiga råvaror får rinna av på hushållspapper.
Krydda råvarorna efter eget önskemål.

Värm oljan till 170-180 °. Kontrollera med en klick smet eller med termometer. Om smeten snabbt flyter och blir guldbrun är temperaturen rätt.
Lägg i det som skall friteras.
Använd den lägre temperaturen för råvaror som behöver längre tillagningstid, t.ex. kött och kyckling.
Lägg i en bit i taget så att inte bitarna klibbar samman. Fritera i omgångar.
Ta lite i taget så att inte temperaturen sänks för mycket.
Vänd under tiden.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fånga upp resterande partiklar i oljan med ett litet durkslag eller en tesil.
För produktfakta, Läs mer...